Contactdag Erfgoed en Publiek in Dreischor

Een van de initiatieven van het eind 2016 opgerichte samenwerkingsverband van provinciale platforms, provinciale vrijwilligersorganisaties en de SCEZ is het organiseren van contactdagen voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties die actief zijn op het terrein van het cultureel erfgoed. Centraal staan ontmoeting, inspiratie en het delen van kennis en informatie.

Op 30 september 2017 is het zover. Dan wordt de eerste Contactdag Erfgoed en Publiek gehouden in Dreischor. Het programma start om 9.30 uur en eindigt om 12.30 uur. Dreischor is in de middag, tussen 13.00 en 17.00 uur, ook een van de dertien erfgoedlocaties van de vierde Erfgoeddag in het Landschap.
 
Programma
Op de Contactdag staan ontmoeting en het delen van kennis en informatie centraal. Het programma bestaat onder meer uit vernieuwende workshops over ‘erfgoed, beleving en participatie’. De locatie is de Adriaanskerk, ring Dreischor. 
 

Workshop 1. Kijken naar erfgoed kun je leren! Deze workshop door het Zeeuws Museum i.s.m. C-Kwadraat is gebaseerd op de cursus ‘Kunstkijken in de klas: hoe doe je dat?’ van de drie grote musea in Amsterdam.

Workshop 2. Erfgoed beleven met je zintuigen, door dr. G. van Keken. De theorie in de praktijk ervaar je ’s middags tijdens een rondleiding en wijnproeverij in wijnhoeve De Kleine Schorre.

Voor meer informatie over de workshops, zie de bijlage onderaan deze pagina.

Voor wie?

De Contactdag Erfgoed en Publiek is speciaal bedoeld voor Zeeuwse vrijwilligers(organisaties) die actief zijn op het terrein van het cultureel erfgoed én voor medewerkers van erfgoedorganisaties die veel met publieksactiviteiten en publiekscontacten te maken hebben. 
 
Aanmelden
Deelname aan de Contactdag Erfgoed en Publiek is gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Dit kan door uiterlijk vrijdag 8 september 2017 een e-mail te sturen naar erfgoedbeleven@scez.nl onder vermelding van ‘deelname Contactdag’ en uw workshop-keuze. Vermeld ook uw naam, de naam van uw organisatie en het (mobiel) telefoonnummer waarop u bereikbaar bent en de namen van de overige deelnemers. Tussen het ochtend- en het middagprogramma, de Erfgoeddag in het Landschap, is er een lunch voor de workshopdeelnemers (1 workshop per persoon).
Inschrijving gebeurt op volgorde van aanmelding. Wacht hiermee dus niet te lang. Na uw aanmelding ontvangt u per e-mail een deelnamebevestiging. 
 

Agenda data