Contactdag Erfgoed en Publiek in Dreischor

Een van de initiatieven van het eind 2016 opgerichte samenwerkingsverband van provinciale platforms, provinciale vrijwilligersorganisaties en de SCEZ is het organiseren van contactdagen voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties die actief zijn op het terrein van het cultureel erfgoed. Centraal staan ontmoeting, inspiratie en het delen van kennis en informatie.

Op 30 september 2017 is het zover. Dan wordt de eerste Contactdag Erfgoed en Publiek gehouden in Dreischor. Het programma start om 9.30 uur en eindigt om 12.30 uur. Dreischor is in de middag, tussen 13.00 en 17.00 uur, ook een van de dertien erfgoedlocaties van de vierde Erfgoeddag in het Landschap.
 
Programma
Op de Contactdag staan ontmoeting en het delen van kennis en informatie centraal. Het programma bestaat onder meer uit vernieuwende workshops over ‘erfgoed, beleving en participatie’. De locatie is de Adriaanskerk, ring Dreischor. Voor een omschrijving van de workshops, zie de bijlage onderaan.
 
09.30 Inloop met koffie/thee
09.45

Welkom door Wim Scholten, directeur SCEZ

   
9.55

Erfgoed beleven in Drenthe door Marc Kocken,
sectorhoofd Erfgoed en Publiek SCEZ

10.10 Presentatie Het Werkend Trekpaard door Joost Adriaanse, voorzitter
   
10.30 - 12.15 Keuze uit de workshops:
  1. Kijken naar erfgoed kun je leren!
  2. Erfgoed beleven met alle zintuigen
   
12.15 Terugkoppeling workshops
12.30 Afsluiting
   
  Aansluitend lunch voor de deelnemers aan de Contactdag
   
13.00 - 17.00 Erfgoeddag in het Landschap op publiekslocatie Dreischor
 
Voor wie?
De Contactdag Erfgoed en Publiek is speciaal bedoeld voor Zeeuwse vrijwilligers(organisaties) die actief zijn op het terrein van het cultureel erfgoed én voor medewerkers van erfgoedorganisaties die veel met publieksactiviteiten en publiekscontacten te maken hebben. 
 
Aanmelden
Deelname aan de Contactdag Erfgoed en Publiek is gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Dit kan door vóór maandag 4 september 2017 een e-mail te sturen naar erfgoedbeleven@scez.nl onder vermelding van ‘deelname Contactdag’ en uw workshop-keuze. Vermeld ook uw naam, de naam van uw organisatie en het (mobiel) telefoonnummer waarop u bereikbaar bent en de namen van de overige deelnemers. Tussen het ochtend- en het middagprogramma, de Erfgoeddag in het Landschap, is er een lunch voor de workshopdeelnemers (1 workshop per persoon).
Inschrijving gebeurt op volgorde van aanmelding. Wacht hiermee dus niet te lang. Na uw aanmelding ontvangt u per e-mail een deelnamebevestiging. 
 

Agenda data