Open Dag SCEZ 2018 | Het Schuitvlot

Na het succes van voorgaande jaren organiseert de SCEZ ook dit jaar een Open Dag in het eigen gebouw Het Schuitvlot in Middelburg. Zaterdag 8 september 2018, tijdens de Open Monumentendag met als thema In Europa, zijn de deuren weer geopend van het Zeeuws Archeologisch Depot, het depot van de Monumentenwacht en de ondergrondse Koude Oorlog-bunker - de voormalige commandopost van de dienst Bescherming Bevolking.

Er vinden die dag diverse activiteiten plaats. Dit gebeurt aan de hand van korte pop-up lezingen, demonstraties en hands-on activiteiten. 

Een tipje van de sluier
Tijdens deze dag zal onder andere de adviseur streektalen Veronique De Tier uitleg geven aan de geschiedenis van familienamen. Jan Kuipers geeft een pop-up lezing over het Middelburgs Hostiewonder. De geschiedenis van de Zeeuwse bolus komt aan bod en vanzelfsprekend is de Monumentenwacht met een informatiestand aanwezig. Ook voor kinderen worden activiteiten georganiseerd. Het volledige programma van de Open Dag van de SCEZ volgt zo spoedig mogelijk.

Het Schuitvlot
De huisvesting van de SCEZ is er een met geschiedenis. In de jaren zestig van de vorige eeuw is het pand gebouwd als brandweerkazerne, bovenop een betonnen bunker. Onder leiding van een gids is deze op 15 oktober te bezichtigen. In de bunker is ook een korte film te zien over de opening van de kazerne in 1967.

Wil je meer weten over de huisvesting van de SCEZ. Lees dan het verhaal Het Schuitvlot op Zeeuwse Ankers.

Open Dag SCEZ
Zaterdag 8 september 2018 
Tijd: 11.00-16.00 uur 
De toegang is gratis

 SCEZ

Het Schuitvlot
Looierssingel 2
4331 NK Middelburg
T +31 (0)118-670870
E info@scez.nl
I www.scez.nl 


Agenda data