Diensten voor musea

Advisering en ondersteuning
De SCEZ adviseert medewerkers en besturen van musea bij hun collectie-, publieks- en bedrijfstaken. De adviseur musea begeleidt en stimuleert samenwerkingsverbanden en collectiemobiliteit tussen de verschillende musea. De adviseur is ook adviseur voor de Vereniging van Zeeuwse Musea.

Zeeuwse sieraden

Integrale benadering
Naast de diensten van de adviseur uit het museale werkveld, kunnen museummedewerkers ook gebruik maken van de expertise van de adviseur archeologie, de adviseur cultuurhistorie, monumenten en landschap, de adviseur streektalen en de adviseur erfgoededucatie.
Verder kunnen de musea ook voor klimaatbeheersingsapparatuur en meetinstrumenten bij de SCEZ terecht.

Scholing en ontwikkeling
Regelmatig verzorgt de SCEZ een cursusprogramma met een specifiek scholingsaanbod voor musea. Het zijn vaak de vrijwilligers die hiermee hun ‘museale scholing’ opdoen. Diverse onderwerpen kunnen zoal aan de orde komen: vrijwilligersmanagement, collectiebeheer en -behoud, publieksbegeleiding, museumwinkels en museumvoorwerpen in de zorg.

Thema- en projectbegeleiding
De SCEZ speelt ook op de actualiteit in. Hierbij kan het gaan om beleid of om ontwikkelingen in de museumwereld, maar ook om de inpassing van jaarthema's binnen de tentoonstellingsprogramma's van musea. De adviseur denkt met de museummedewerkers over deze zaken mee en initieert publieksmiddelen zoals (thema)websites en publicaties. Zij leveren bijdragen aan het provinciale programma 'Zeeuwse Ankers'.

Onze diensten en producten

 

Meer informatie