Subsidie energiebesparende maatregelen

Bezitters van een woning dat de status van rijksmonument heeft, kunnen vanaf 1 juni 2017 een tegemoetkoming krijgen voor energiebesparende maatregelen. Minister Bussemaker heeft hiervoor tien miljoen euro vrijgemaakt.
 
Het geld is bedoeld om energiebesparende maatregelen te treffen tijdens de restauratie van een rijksmonumentale woning. Nu is er alleen budget beschikbaar voor de restauratie van deze monumenten. Het is vaak ingewikkeld om historische woningen energiezuiniger te maken. Voor de hand liggende ingrepen zoals dubbelglas of isolatie zijn meestal geen optie. Monumenten hebben vaak een eigen, creatieve aanpak nodig.
 
 
Uit ervaring blijkt dat een restauratie het beste moment is om energiebesparende maatregelen in monumenten aan te brengen. Dan ligt het dak eraf, wordt de fundering blootgelegd of zijn de muren gestript.
 
De SCEZ onderschrijft het streven naar energiebesparende maatregelen en tekende recent het Zeeuws Energie akkoord. De Monumentenwacht denkt graag met u mee in duurzame oplossingen voor monumenten. Als abonnee kunt u altijd terecht bij de adviseurs van de Monumentenwacht met uw specifieke vragen. Ook niet-abonnees kunnen (eenmalig) een advies aanvragen. Het blijft altijd maatwerk; elk monument is anders en vraagt weer om andere oplossingen.
 
Meer informatie: