SCEZ ondertekent Zeeuws Energieakkoord

Op vrijdag 10 februari 2017 ondertekende de SCEZ in Goes het Zeeuws Energieakkoord met zo'n dertig andere vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven, onderwijs, dorpen, Zeeuwse gemeenten en Provincie Zeeland.
 
De ondertekening van het Zeeuws Energieakkoord (bron: PZC.nl, Theo Giele). 
 
De SCEZ staat pal voor energiebesparing voor gebouwd erfgoed. Monumenten maken natuurlijk al een goede start in relatie tot duurzaamheid en materiaalgebruik. Ze gaan immers al zo lang mee en worden niet afgeschreven in 30 tot 40 jaar, zoals wel gebruikelijk is bij nieuwbouwwoningen en andere eigentijdse gebouwen. Maar hoe oud een pand ook is, energiebesparende aanpassingen erin (laten) aanbrengen is altijd goed mogelijk, al zijn die wel van een andere orde dan de gebruikte toepassingen voor de nieuwbouwsector.
 
Specifieke vragen?
De Monumentenwacht denkt graag met u mee in duurzame oplossingen voor monumenten. Als abonnee kunt u altijd terecht bij de adviseurs van de Monumentenwacht met uw specifieke vragen. Ook niet-abonnees kunnen (eenmalig) een advies aanvragen. Het blijft altijd maatwerk; elk monument is anders en vraagt weer om andere oplossingen.