Zeeuwse AmateurArcheologen Dag 2018

Zaterdag 17 maart 2018 organiseert de SCEZ in samenwerking met de AWN Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie voor de 19de keer de Zeeuwse Amateur Archeologen Dag (ZAAD).

Ditmaal staat de ZAAD volledig in het teken van het thema “Verdronken land, dorpen en steden” omdat op het gebied van verdronken land en nederzettingen in de afgelopen tijd veel activiteiten zijn ontwikkeld en er dus veel nieuws te melden is.

Nieuwe kaart en nieuw onderzoek
Allereerst wordt de nieuwe kaart van verdronken dorpen en steden in Zeeland gepresenteerd, ontwikkeld in opdracht van de Provincie Zeeland. Daarbij worden ook resultaten van enkele detailonderzoeken van bekende dorpen getoond.
Resultaten van nieuw onderzoek en doorlopende monitoring van respectievelijk Coxyde (bij Oostburg) en Oud-Rilland komen ook aan bod.


Verdronken stad Reimerswaal

Reimerswaal
Prominent aanwezig is de verdronken stad Reimerswaal die afgelopen jaar eindelijk de status van beschermd archeologisch monument verwierf. Zowel actuele zaken als verhalen en beelden uit de oude doos zullen voor het voetlicht komen. Zo wordt ook deze keer weer invulling gegeven aan het motto van de ZAAD “voor en door amateurarcheologen”.

Rotterdam
De afsluitende lezing betreft de natte ontstaansgeschiedenis en de relatie tussen bewoning van water van een stad en regio net over de grens van de provincie Zeeland, Rotterdam.

Geïnteresseerd of meer informatie?
SCEZ, Margreet Altena
administratief-secretarieel medewerker
T +31 (0)118-670885
E m.altena@scez.nl

 


Agenda data