2018 Europees Jaar Cultureel Erfgoed

2018 is het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed / European Year of Cultural Heritage 2018. Slogan van het jaar is: ‘Our heritage: where the past meets the future’. In heel Nederland worden door erfgoedorganisaties activiteiten georganiseerd en grote landelijke evenementen belichten in hun programma's het thema 'Europa'.
 
Activiteiten in Zeeland
In Zeeland spelen de SCEZ en het provinciaal samenwerkingsverband Zeeuwse Ankers het hele jaar in op het thema 'internationaal cultureel erfgoed' via het kwartaalblad Zeeuws Erfgoed en via maandelijkse themaverhalen op de website Zeeuwse Ankers. Elke maand staat een ander thema centraal. Daarin volgen we het landelijke programma, met een Zeeuwse vertaling. Zeeuwse erfgoedorganisaties worden van harte opgeroepen om hun activiteiten rondom het themajaar aan te melden bij info@zeeuwseankers.nl.
 
Twaalf landelijke thema's
Er zijn twaalf thema’s, één voor elke maand. De thema’s hebben een relatie met Europa:
 
 
Lees op zeeuwseankers.nl het verhaal van december 2018: Grenzeloos erfgoed
 
Aansluiting bij landelijke evenementen
Grote landelijke evenementen als Open Monumentendag, Nederlandse Museumweek, Maand van de Geschiedenis en de Nederlandse Archeologiedagen, belichten het thema Europa in hun programma’s. 
 
Meer informatie

 


Lees op zeeuwseankers.nl het themaverhaal van september 2018: Beladen ErfgoedLees op zeeuwseankers.nl het themaverhaal van oktober 2018: 
Opgegraven geschiedenisLees op zeeuwseankers.nl het verhaal van november 2018: Religieus verleden


Agenda data