Geslaagde Erfgoeddag in het Landschap

Dreischor stond afgelopen zaterdag 30 september 2017 als Erfgoeddorp even volop in de belangstelling tijdens de vierde editie van de Erfgoeddag in het Landschap.

Gedurende de publieksmiddag was er voor jong en oud van alles te beleven: kinderen speurden naar erfgoed in en rondom het dorp middels een uitgezette route, liefhebbers konden zich laten vervoeren door een voerwagen naar de Wijnhoeve of door het buitengebied en in museum Goemanszorg werd gedemonstreerd hoe vlas in een ver verleden bewerkt werd.

Diverse dames en heren paradeerden in de streekdracht van Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee door de dorpskom, op weg naar de kleurrijke demonstratie in de Adriaanskerk of naar een andere fotogenieke locatie, zoals de draaiende korenmolen Aeolus.

Voorafgaand aan het evenement had de organisatie op iets meer belangstelling gerekend. Dat echter niet alleen de kwantiteit telt, bleek uit de enthousiaste reacties van hen die ondanks een grijs wolkendek volop genoten van al het moois dat Dreischor aan erfgoed te bieden heeft.